1

Téma: hlavni layout

zdravim udelal jsem hlavni layout (layout.phtml) a ulozil ho do app/views/layout.phtml
Framework mi ale stejne hlasi

This is default Haefko framework layout.

Please switch to your own layout
Vubec to nenacte ten hlavni laout , mam to tak jak je to v qick startu v manualu

Jeste jsem se chtel zeptat jde nekde nastavit jmeno slozky kde budu mit hlavni layout ?
treba tech layoutu budu mit vic a pak budu chtit zmnenit layout tak akorad zmnenim cestu k jine slozce
Priklad: app/layout1 = jeden layout app/layout2 druhy layout.

Jinak prosimte napis do manualu to rozslozkovani  strasne mi to tam chybi , proste priklad takovyho mini webu s jednim kontrolorem jednou sablonou jednim modulem s jednim template tak aby hned bylo vsem jasne kam co patri  Priklad :
app
    |--->controlers
                          |---pages-controler.php

atd....

Naposledy upravil: dehtak (16.12.2009 11:41:50)

2

Re: hlavni layout

Layout ti nejde, protože se změnil název složky na templates. Doporučuju použít skeleton.

Měnit layout se nechá pomocí $this->routing->layout = "new-layout", kde je to napsané v dokumentaci.

Pro žměnu layout, co myslíš se dříve používalo $this->view->theme('nazev'), ale zdá se mi, že od nějaké verze tomu už tak není. Na tohle ti musí odpovědět Hrach.

Naposledy upravil: Rius (20.12.2009 12:37:34)

3

je dobré rozlišit co je jiný lyaout. pokud jde o jiny vzhled / téma / skin webu, tak přímá podpora pro to už v háefku není.
pokud jde o změnu layoutu ve smyslu nějaké upravy rozložení, změnu v rámci podsekce na webu, tak to k tomu slouží to
$this->routing->layout = "new-layout"; volá se to v controlleru v metodě init()

4

jinak podporu pro změnu skinu / témata webu si lze jednoduše dopsat. už sem to snad někomu popisoval i na icq...

5

Jeste otazecka , de se nejak zmnenit cesta k hlavnimu layoutu ?
dejme tomu ze hlavni layout bych chtel mit ve slozce layouts / layout1
a ostatni sablony stranky bych chtel mit v template. home.phtml atd....
Dalsi vec co mne zajima , jak vytvorit hlavni kontroller AppController.php ? Kdyz jsem ho vytvoril tak mi ho haefko vubec nenacita. Kdyz jsem vytvoril soubor controller.php tak ho to sice nacetlo ale porad mi to hlasilo chyby na radce class Controller extends Controller nebo class AppController extends Controller. Nebo jestli to vubec jde vytvorit kontroler kterej by mnel prevahu nad vsemi ostatnimy kontrolery a kterej by se nacital porad .

6

AppController muzes mit, musi byt ulozen v /controllers/app-controller.php
umisteni layoutu zmenit nejde, musi byt ve slozce templates. kde, to uz je ale pak jedno.