1

Téma: Pristup k vice databazim

Ahoj,
  chtel bych se zaptat jesli umoznuje Haefko pristup k vice databazim (napr. na urovni modulu) nebo je nutne to resit jikan (napr. virtualnim serverem).

diky za rady Mira

2

Re: Pristup k vice databazim

Čau,
Haefko má db vrtvu téměr shodnou s dibi a proto by mělo fungovat přepínání.

$config = array(
    'driver'   => 'mysql',
    'host'     => 'localhost',
    'username' => 'root',
    'password' => '***',
    'database' => 'test',
    'charset'  => 'utf8',
)

Db::connect($config, 'pripojeni');

Pro přepínání se použije

Db::active('pripojeni')

Je mnoho variant, jak to využívat. Musíš si zvolit způsob, který ti bude vyhovovat. Jako výchozí název z config.yml je default. Zatím neozkoušeno, pouze co jsem vyčetl z kodu a zkušenosti s dibi. Určitě sem něco napíše Hrach.

Naposledy upravil: Rius (14.02.2009 02:06:48)

3

Tohle funguje. Diky za pomoc.

S prechodem na 0.9 jsem zacal pouzivat DBTable a s tim mi prepinani databazi trochu zlobi. Projevuje se to tak, ze nezna tabulku, napr.

$table=new vzdTable;

Problem vyresim smazanim cache se strukturou db (cache_db_structure). Neukladaji se do ni totiz popisy obou db, ale jen jedne. Takze muzu pouzivat bud DBTable pro jednu nebo pro druhou DB. Necha se tento stav nejak zmenit? Delam neco spatne?

diky za odpoved

4

jojo smile tak tohle je chyba. pokusim se na tom zapracovat! smile uvidime, jak to pujde.

5

mnovy napsal:

S prechodem na 0.9 jsem zacal pouzivat DBTable a s tim mi prepinani databazi trochu zlobi. Projevuje se to tak, ze nezna tabulku, napr.

$table=new vzdTable;

Problem vyresim smazanim cache se strukturou db (cache_db_structure). Neukladaji se do ni totiz popisy obou db, ale jen jedne. Takze muzu pouzivat bud DBTable pro jednu nebo pro druhou DB. Necha se tento stav nejak zmenit? Delam neco spatne?

Jeste bych potreboval ujasnit, jestli to dobre chapu. Pouzivas dve db v aplikaci zaroven? Tzn. v kazde jine tabulky? Nebo jsou to db se stejnou stukturou???

6

JJ, pouzivam v aplikaci dve DB s ruznymi tabulkami.